DK site DK site DK site DK site DK site DK site DK site DK site

Kipsipaperin kierrätys on nyt mahdollista!

Paperi on yksi kipsikierrätysprosessin sivutuotteista. Kun kipsilevyjä kierrätetään, prosessin lopputuloksena syntyy 90% kipsipulveria ja noin 10% paperia. Perinteisesti paperissa on ollut liikaa kipsiä ja muita epäpuhtauksia, jotta se voitaisiin käyttää uudelleen paperina.

 

Gypsum Recycling on saavuttanut 100%:n kierrätysasteen kehittämällä uuden teknologian, jonka avulla kierrätysprosessin aikana syntyneestä kipsipaperista tehdään uudelleenkäyttöön soveltuva raaka-aine. Projekti, jonka avulla laite kehitettiin, on osittain EU:n Eco-innovation Initiative ohjelman rahoittama.

 

Kuten meidän kipsin kierrätysyksiköt, kipsipaperin kierrätysyksikkö on täysin mobiili ja sitä voidaan käyttää monissa eri maissa. Täten vältetään lukuisien paperikuljetuksien aiheuttama kallis ja tarpeeton ympäristön kuormittaminen.

 

Kierrätysprosessissa syntynyt paperi sisältää vielä kipsijauhetta sekä muita epäpuhtauksia. Uudessa kipsipaperin käsittelyprosessissamme varmistetaan, että enemmän kuin puolet alkuperäisestä paperista muunnetaan jälleen paperiteollisuuden raaka-aineeksi. 

Jäljelle jäänyt puolikas on pääosin kipsiä, joka löytää tiensä takaisin kipsilevyjen ja sementtituotteiden valmistusprosessiin.

Yhdistämällä molemmat teknologiamme, kipsikierrätyksen sekä kipsipaperin kierrätyksen, voimme taata asiakkaillemme, että kipsilevyjätteen kierrätysprosessista syntyy 95% kipsipulveria ja 5% kierrätettyä paperia. 

RECYCLING SYSTEM
VIDEO
WATCH HOW THE GYPSUM RECYCLING SYSTEM WORKS
CO2 NEUTRAL WEBSITE
Country   ∨
 
Danmark
Sverige
Norge
Finland
Holland
Belgien
Tyskland
+45 70 22 17 30
Go to country page